Ordensregler

Når mange mennesker er samlet på ett sted, kan det av erfaring være lurt å minne om hvordan man bør oppføre seg slik alle skal få en god opplevelse!
Vanlig folkeskikk og norsk lov gjelder selvsagt, men i tillegg har vi noen regler vi vil dere skal følge:
  • Hvis du ønsker å ta et bilde av en person, spør alltid først og respekter det dersom du får et nei. Det er mange forskjellige grunner til at en person ikke ønsker å bli tatt bilde av, og dersom vedkommende vet at du tar bilde, vil sjansen være større for at resultatet blir bra.
  • Ta ikke bilder av barn uten barnets foresattes samtykke. Dersom du ønsker å publisere bildet må du også få tillatelse til dette av barnets foresatte. At den foresatte sier ja til et bilde er ikke nødvendigvis det samme som at de samtykker til online publisering, så vær heller nøye og spør om begge deler. Respekter et nei.
  • Ikke ta på ukjente mennesker uten å spørre først. Folk har forskjellige grenser for hvor stor grad av fysisk kontakt de er komfortable med, og vi ber om at alle respekterer dette.
  • Hvis noen har et flott kostyme du gjerne skulle sett nærmere på, spør alltid først og respekter det dersom du får et nei. Mange har brukt mye tid, penger og hardt arbeid på kostymene sine. Kostymene kan være skjøre og lette å ødelegge dersom man ikke behandler dem riktig, så dersom noen sier nei, så betyr det nei.
  • At noen har på seg kostyme betyr ikke at de inviterer til tilnærminger eller uanstendig oppførsel. Det gjelder så klart også for folk i vanlige klær. Enhver form for trakassering vil bli slått ned på!
  • Ikke fotfølg personer du ikke kjenner uten å ha blitt invitert med. Dette kan oppleves som svært ubehagelig for personene det gjelder og kan skape utrygghet for dem det gjelder.

 

Dersom du opplever å bli trakassert eller noe annet ubehagelig skjer ber vi deg ta kontakt med et medlem av vårt crew slik at vi kan hjelpe deg. Dersom du ikke kan finne noen i crew kan du gå til Informasjonsskranken der det til en hver tid vil være crewmedlemmer tilstede.