Kostymekonkurranse

Kostymekonkurranse

Velkomment til kostymekonkurranse på Arthecon! Vi vet det er mange som planlegger å komme i kostyme, og vi håper å se så mange som mulig av dem på scenen. Her kommer litt informasjon om konkurransen.

Vi kommer til å ha to kategorier:

Weta
Denne kategorien er for kostymer som baserer seg direkte på et kostyme designet av Weta workshop. Med andre ord, kostymer som kan sees i enten Ringenes Herre eller Hobbit-filmene. Skal du delta i denne kategorien må du kunne sende oss offisielle referansebilder av karakteren kostymet ditt er basert på, gjerne fra flere vinkler.

Original
Denne kategorien er for egendesignede kostymer. Kostymet kan være et helt originalt design, være basert på fan-kunst eller være inspirert av designet i filmene. Dersom du skal delta i Original-kategorien kan du også legge ved referansebilder av karakteren du er utkledd som, gjerne fra flere vinkler og med detaljer, men her er det ikke noe krav.

Dersom du er usikker på hvilken kategori du bør melde deg på så er det bare å sende oss en melding.

 

Gjennomføring av konkurransen

Det er viktig at alle deltagere møter opp ved scenen senest 20 minutter før konkurransen starter.

Konkurransen vil kun ha en runde, der deltagerne vil gå på scenen og får litt tid til å vise frem kostymet. Du vil ha tilgang til mikrofon (håndholdt) dersom du ønsker å si noe som en del av din opptreden, men dette er ikke noe krav. Det vil ikke være mulig å ha med eget soundtrack. Alle som er med deltar blir bedømt individuelt, men dersom du ønsker å gå på scenen sammen med noen andre som en gruppe, så har dere mulighet til det. Etter konkurransen ber vi deltagerne bli igjen en kort stund så dommerne får et par minutter til å se nærmere på kostymene deres.

Vinnere vil bli annonser under avslutningssermonien.

Dersom vi har ledige plasser vil det også være mulig å melde seg på på connet.

Bedømming

  • Dommerne vil se på følgende:- Kvalitet på håndverk
  • Vanskelighetsgrad
  • Hvor godt du «fanger» karakteren gjennom kostyme og bevegelse
  • Sceneopptreden

For originale kostymer vil kreativt design også vektlegges, mens i Weta-kategorien vil dommerne se på nøyaktighet i forhold til referansen.

Det vil deles ut fire premier for denne konkurransen:

  • Weta 1. plass
  • Weta 2. plass
  • Original 1. plass
  • Original 2. plass

Dersom du har spørsmål så er det bare å sende oss en mail eller melding på facebook. Vi gleder oss og håper å se så mange som mulig av dere i konkurransen.

Påmelding

Fyll ut skjemaet nedenfor.