Kostymekonkurranse

Velkomment til kostymekonkurranse på Arthecon II! Vi vet det er mange som planlegger å komme i kostyme, og vi håper å se så mange som mulig av dere på scenen. Her kommer litt informasjon om konkurransen.

Kostymekonkurranse på Arthecon er veldig uhøytidelig og pen for alle som kommer i et Tolkien-inspirert kostyme. Vi kommer til å ha to kategorier:

Weta

Denne kategorien er for kostymer som baserer seg direkte på et kostyme designet av Weta workshop. Med andre ord, kostymer som kan sees i enten Ringenes Herre eller Hobbit-filmene. Skal du delta i denne kategorien må du kunne sende oss offisielle referansebilder av karakteren kostymet ditt er basert på, gjerne fra flere vinkler.

Original

Denne kategorien er for egendesignede kostymer. Kostymet kan være et helt originalt design, være basert på fan-kunst eller være inspirert av designet i filmene. Dersom du skal delta i Original-kategorien med et kostyme basert på fan-kunst kan du også legge ved referansebilder av karakteren du er utkledd som, men her er det ikke noe krav.

Dersom du er usikker på hvilken kategori du bør melde deg på så er det bare å sende oss en melding.

 

Gjennomføring av konkurransen

Det er viktig at alle deltagere møter opp ved scenen senest 20 minutter før konkurransen starter.

Før selve konkurransen ber vi alle deltagere møte opp så dommerne får se litt nærmere på kostymene. Info om tid finnes i programmet, og oppmøte skjer på høyre side av hovescenen.  Deretter er det tid for at alle går på scenen og får litt tid til å vise frem kostymet. Du vil ha tilgang til mikrofon (håndholdt) dersom du ønsker å si noe som en del av din opptreden, men dette er ikke noe krav. Det vil ikke være mulig å ha med eget soundtrack. Alle som er med blir bedømt individuelt, men dersom du ønsker å gå på scenen sammen med noen andre som en gruppe, så har dere mulighet til det.

Vinnere vil bli annonser under avslutningssermonien.

Dersom vi har ledige plasser vil det også være mulig å melde seg på på connet.

Bedømming

Dommerne vil se på følgende:

  • Kvalitet på håndverk
  • Vanskelighetsgrad
  • Hvor godt du «fanger» karakteren gjennom kostyme og bevegelse på scenen

For originale kostymer vil kreativt design også vektlegges, mens i Weta-kategorien vil dommerne se på nøyaktighet i forhold til referansen.

Det vil deles ut fire premier for denne konkurransen:

  • Weta 1. plass
  • Weta 2. plass
  • Original 1. plass
  • Original 2. plass

Dersom du har spørsmål så er det bare å sende oss en mail eller melding på facebook. Vi gleder oss og håper å se så mange som mulig av dere i konkurransen.

Påmelding

Fyll ut skjemaet nedenfor.